Medlemsporträtt: Anna Törnebrant

Anna Törnebrant är VD för Sydgrönt och är medlem i Friends of Executives VD-Nätverk sedan hösten 2021. Hon drivs av att nå resultat och är intresserad av människor, marknadstrender och hur dessa påverkar affären. Anna tror på nyfikenhet som superstyrka och att allting går att utveckla, det gäller bara att förstå hur.

Var hämtar du inspiration från?

Genom samtal med andra människor, det är extremt inspirerande att höra vad människor med brinnande intresse för någonting har att säga om just det. Sen läser jag en hel del böcker, både managementlitteratur och romaner. Den första genren kan ge handfasta tips medan den senare ger utökad förståelse för hur människor tänker och känner, även när historierna är fiktiva. Sist men inte minst så är jag en stor pod-lyssnare, det är ju på sätt och vis också ett sätt att just höra vad andra människor kan och har att säga om specifika frågor.

Vad skulle du vilja säga till ditt yngre jag?

Att det ofta behövs ett par försök innan man lyckas, det är inte ett nederlag utan en del av läroprocessen. Och att nyfikenhet är en superstyrka som kommer hjälpa dig i princip i alla lägen, privat såväl som professionellt. Du kommer aldrig att vara färdiglärd, det är inte meningen, och det vore väldigt tråkigt.

Vilka utmaningar står du/ditt företag inför just nu?

Att fortsätta med vår omställning mot hållbarhet i alla led, med ökade kostnader på insatsvaror, samtidigt som vi konkurrerar på en internationell marknad. Vi ser att konsumenterna vill äta svensk frukt och svenska grönsaker, och vi vet att med fler människor på jorden, och med proteinskiftet i fokus, kommer efterfrågan på våra produkter att öka. Vi vill vara med och leda den resan genom att skala upp vår produktion utan att ge avkall på kvalitet och omtanke om jorden.

Vilket värde tillför nätverket dig i din roll som ledare?

Inspiration och kunskap genom dels mötet med andra ledare och dels de intressanta föreläsare som ni i nätverket plockar in.

Anna Törnebrant är VD för Sydgrönt och är medlem i Friends of Executives VD-Nätverk. Vill du också bli medlem i Sveriges ledande VD-Nätverk? Ansök om medlemskap här.

Tillbaka till bloggen