4 fördelar med att göra karaktärsdrags- och kognitiva tester i en rekryteringsprocess

Att använda karaktärsdragstester och kognitiva tester i rekryteringsprocessen kan ha flera fördelar. Friends of Executive listar fyra fördelar med att genomföra karaktörsdrags- och kognitiva tester på kandidater.

1. Objektivitet

Tester ger objektiva resultat som kan användas för att bedöma en kandidats förmåga och potentiella passform för en roll. Detta kan bidra till att minska risken för subjektivitet och partiskhet i rekryteringsbeslut.

2. Mätbarhet

Tester ger mätbara resultat som kan användas för att jämföra kandidater på ett mer konkret sätt än att bara bedöma deras CV eller intervju. Detta kan hjälpa arbetsgivare att göra mer välgrundade rekryteringsbeslut.

3. Effektivitet

Tester kan hjälpa arbetsgivare att snabbt sålla ut kandidater som inte uppfyller de nödvändiga kraven för en roll, vilket kan spara tid och pengar i rekryteringsprocessen.

4. Förutsägbarhet

Karaktärsdragstester och kognitiva tester kan hjälpa arbetsgivare att förutse en kandidats beteende och prestation på arbetsplatsen, vilket kan minska risken för att anställa en kandidat som inte kommer att passa in i företagskulturen eller inte kommer att kunna utföra jobbet effektivt. Det är viktigt att notera att tester inte bör vara den enda faktorn som används för att fatta rekryteringsbeslut.

Det är också viktigt att ta hänsyn till andra faktorer som arbetslivserfarenhet, utbildning, personliga referenser och intervjuresultat, vilka alla sammantaget ger en mer heltäckande och nyanserad bild av en kandidats lämplighet för en specifik roll.

Tillbaka till bloggen