Därför valde AkkaFRAKT Friends of Executive som rekryteringspartner

AkkaFRAKT är en ledande transport- och logistikkoncern med huvudkontor i Malmö och verksamhet över hela södra Sverige. Med bred erfarenhet av mer än 80 år inom branschen har de utvecklat en stark kompetens inom alla typer av transporter. I den här artikeln delar AkkaFRAKTs VD, Carl-Henrik Söderström, med sig av företagets erfarenheter av rekryteringsprocessen tillsammans med Friends of Executive.

I tider av förändring och utveckling, hur säkerställer man att man fortsätter att anställa de bästa talangerna på marknaden? Vi pratade med AkkaFRAKTs VD, Carl-Henrik Söderström, för att få en inblick i deras senaste rekryteringsprocess som de genomförde med Friends of Executive.

"Det hela började med en lunch tillsammans med Per Söderström, Executive Advisor & Recruiter på Friends of Executive", börjar Carl-Henrik. "Per delade sin bakgrund och gav mig en överblick över rekryteringsprocessen. Jag fick tidigt ett förtroende för processen, för Per samt för Friends of Executive's VD Jimmy Oldén".

"Friends of Executive presenterade alltid ett bra urval av kandidater", enligt Carl-Henrik. "Det var ungefär tio slutkandidater, vilket gav oss en bra överblick och möjlighet att fatta ett välgrundat beslut."

Det som verkligen stod ut för AkkaFRAKT var hur effektivt och strukturerat allt var. "Varje steg, varje detalj var snyggt och prydligt sammanställt. Friends of Executive visade prov på effektivitet i kommunikationen, vilket skapade en smidig process från början till slut", betonar Carl-Henrik.

För AkkaFRAKT handlar det inte bara om att hitta någon som kan göra jobbet, utan någon som verkligen kan bli en del av deras kultur och vision. "Vi är på jakt efter innovatörer, de som kan se bortom det traditionella och drivas av vår vision", säger Carl-Henrik."Vi behöver individer med rätt attityd, erfarenhet och en önskan att utmana normerna. Det är en svår balans att finna, men det tycker jag att Friends of Executive har lyckats väl med."

Tillbaka till bloggen