Medlemsporträtt: Daniel Pembert, VD Pembert & Company

Möt Ägaren och VD:n för Pembert & Company, som inte bara har varit en stolt medlem av Skåne Kulinar sedan 2013, utan även en erkänd profil inom gastronomins värld. Från att ha vunnit guldmedalj vid VM i Luxemburg 2014 till att stå som finalist i Årets Kock 2005 och senare nå semifinal i 2014 - hans meriter talar sitt tydliga språk. Hans framstående prestationer sträcker sig ända till köket för Nobelmiddagen 2013, och hans passion för matkoncept har lett till samarbeten med flera multinationella organisationer. 

Hej Daniel! Berätta om din professionella resa fram till nu, och hur du hamnade där du är idag?

Jag fick upp ögonen för matlagning i tidig ålder och började praktisera i professionellt kök redan som 15-åring. Vid 22-års ålder blev jag kökschef och startade min första restaurang när jag var 25 år gammal.

Jag tävlade i professionell matlagning i 15 år, med många meriter som VM-guld och OS-guld i kocklandslaget. Jag har även tävlat flertal gånger i Årets kock med topplaceringar och lagat mat till Nobelmiddagen. Så redan från tidig ålder stod det klart att jag skulle laga mat men även driva företag.

2015 startade jag upp Pembert & Company som catering, event och konsultföretag. Idag, 8 år senare, driver vi flertalet restauranger, eventföretag och konsultföretag inom matkoncept.

Sedan 3 år tillbaka driver jag Pembert & Company tillsammans med min kollega Tommy Nilsson. Vi vill hela tiden gå framåt och utveckla nya enheter men framför allt hållbara restaurangkoncept.

Vad inspirerar dig mest i ditt dagliga arbete?


Mina kollegor och den härliga variation på arbetet samt hur vi kan växa med hållbarhet och kvalitet.
 

Hur definierar du framgång?


Att vi når uppsatta mål, både för företaget och för mig själv. Det behöver inte alltid vara att maximera vinster på kort sikt. Företaget ska må bra långsiktigt och man måste bygga ett lag. När kollegorna verkligen känner att dom är med och bidrar till våra mål, då når vi framgångar.

Berätta om något exempel på ett projekt eller initiativ du är särskilt stolt över! 


Hur vi tog oss igenom pandemin. Att vi beslutade oss för att satsa oss ur krisen. Pandemin gjorde hastigt och olustigt att vi tappade ca 80% av befintlig omsättning över ett par veckor. Och se var vi är i dag.

Vad tycker du är de viktigaste egenskaperna hos en effektiv ledare?


Lyssna mycket på dina kollegor men ha tydliga mål vad vi vill och vart vi ska. Ta lärdom av projekt som går mindre bra. Håll uppsikt på backspegeln men titta i huvudsak alltid framåt.

Vad är nyckeln till framågng?


Nyckeln till framgång ligger i passionen och engagemanget för det man gör, kombinerat med att vara närvarande i varje steg - från service till planering. Att vara aktivt delaktig och närvarande gör att personalen känner sig sedda, det skapar en känsla av samhörighet i teamet.

Hur bidrar Friends of Executive till ditt ledarskap och beslutsfattande?

Friends of Executive har bidragit till att jag ser ledarskapet i ett bredare perspektiv. I nätverket finns ledare i olika branscher med mycket hög kompetens och jag suger åt mig allt positivt. Då tar man automatiskt bättre beslut.

Har du någon favorit podd?

Jag kan rekommendera ”I huvudet på en entreprenör” (med Edit Künstlicher reds. anm.,) just för att det är intressant att höra tankesättet hos entreprenörer från olika branscher, särskilt avsnitten med Peter Settman och Pontus Frithiof.

Finns det något personligt om dig som vi kanske inte känner till och som du vill dela med dig av? 

Jag älskar sport och följer alltid Malmö FF och Malmö Redhawks. Hela familjen är supporters till klubbarna. Har själv spelat tennis på hög nivå i ung ålder.

Tillbaka till bloggen