Besök hos våra vänner på Hotel Tylösand

I den pittoreska kuststaden Tylösand vid Sveriges västkust finns ett hotell som har blivit synonymt med lyx och kreativitet - Hotel Tylösand. Vi fick förmånen att prata med Jonas Karlén, VD, och Peter Högardh, Försäljningschef, för att få en inblick i deras passion för hotellbranschen och hur de har hanterat de utmaningar och förändringar som Covid-19-pandemin medförde.

För Jonas och Peter har hotellbranschen alltid varit mer än bara ett yrke. "Vi har alltid haft en passion för att ge våra gäster en oförglömlig upplevelse och möta människor från olika bakgrunder", säger Jonas Karlén, VD på Hotel Tylösand. Hotellbranschen erbjuder en positiv och omväxlande arbetsmiljö som ger dem möjlighet att utveckla sin serviceanda och kreativitet. Deras ledarskap är präglat av att involvera och engagera personalen i vardagen, och ge dem ett ansvar som stärker arbetsplatsen. "Vi värdesätter personer med engagemang, vilja att utvecklas och bra karaktärer. Vi tror att det är viktigare än att ha alla kunskaper från början, för man kan lära sig det mesta på vägen," tillägger Peter Högardh, Försäljningschef på Hotel Tylösand.

DSC08832 (kopia)

Utmaningar och lösningar

Under sin tid på Hotel Tylösand har Jonas och Peter stött på en mängd utmaningar, särskilt under en period av snabb tillväxt. "Vi har haft en fantastisk tillväxt de senaste åren med ökad omsättning och beläggning," förklarar Jonas. Detta har lett till att de har anställt mycket personal och genomfört omfattande renoveringar och nybyggnationer på hotellet. Att bibehålla samma höga kvalitet och standard under dessa förändringar har varit en utmaning.

För att hantera dessa utmaningar har de satsat på internutbildningar för att höja kompetensen hos sin personal och säkerställa att de kan leverera den kvalitet som gästerna förväntar sig. Dessutom har de arbetat på att skapa en stark företagskultur för att attrahera och behålla sina medarbetare. "Våra ägare har varit generösa och infört ett bonussystem/lojalitetsprogram som de anställda får ta del av," berättar Peter.

Höjdpunkter på hotellet

Bland alla utmaningar har det funnits många höjdpunkter på Hotel Tylösand. Per Gessle och Björn Nordstrand köpte hotellet 1995 och fortfarande är kvar som ägare. "De har drivit hotellet med en vision och en ständig utveckling, och det har varit fantastiskt att vara en del av den resan," säger Jonas. En minnesvärd händelse var Per Gessles 10 akustiska spelningar på hotellet sommaren 2021, mitt i pandemin. "Det var en magisk upplevelse att få se och höra honom spela," tillägger Peter.

Anpassning till Covid-19-pandemin

Covid-19-pandemin var en global prövning för hotellbranschen, och Hotel Tylösand var inget undantag. Men de lärde sig att anpassa sig snabbt och effektivt till de nya förutsättningarna. De utvecklade nya paket och erbjudanden, tillexempel Leif's pizza och sommarchill som ett alternativ till after beach. De följde strikt alla rekommendationer och restriktioner från myndigheterna för att säkerställa gästernas och medarbetarnas hälsa och trygghet. De har också fått med sig många nya lärdomar och idéer för att förbättra gästupplevelsen.

DSC08932 (kopia)

Framtidsplaner och hållbarhet

Hotel Tylösand har stora planer för framtiden. "Vi jobbar intensivt med målen som är satta mot 2028," berättar Jonas. Dessa mål inkluderar fokus på miljö och hållbarhet, gästupplevelse, personal och kultur, samt resultat och beläggning. De är även på väg att bli miljöcertifierade och har nyligen färdigställt 'The Front House' med 39 nya superiorrum. Dessutom kommer 'The Spa' att öppna igen efter en omfattande renovering.

"När det kommer till nätverkande har Friends of Executive gett oss möjligheten att träffa många nya och intressanta företag," säger Jonas. "Det är inte bara professionellt givande, utan vi möts även av ett mycket trevligt och öppet bemötande från medlemmarna," fortsätter Peter. Både Jonas och Peter betonar även affärsaspekten som en viktig del av nätverkandet och påpekar att de har kunnat göra affärer och utveckla sitt nätverk på ett mycket givande sätt.

Hotel Tylösand har fler spännande projekt och expansioner planerade, och det verkar som om framtiden är ljus för hotellet som inte bara erbjuder gäster en unik upplevelse, utan också strävar efter att vara en ansvarstagande organisation.

Med Jonas Karlén som VD och Peter Högardh som Försäljningschef är Hotel Tylösand definitivt på rätt väg mot framgång inom hotellbranschen.

Tillbaka till bloggen