Medlemsporträtt: Elisabeth Lennartsdotter, Commercial Director Gleerups Utbildning

Möt Elisabeth Lennartsdotter, Kommersiell chef på Gleerups, som har vandrat genom en fascinerande karriärresa och som nu sitter i en ledande position på ett nästan 200 år gammalt förlag. Från uppväxten i Trollhättan till ledande roller i både kläder och läromedel, berättar Elisabeth om de drivkrafter, insikter och lärdomar som format henne. Läs mer om nyfikenheten på världen, kärleken till naturen och vikten av att lyssna på sitt hjärta.

Hej Elisabeth, vem är du?

Jag är Elisabeth Lennartsdotter, 48 år, född och uppvuxen i Trollhättan men efter studier och jobb i Kalmar och utomlands samt 10 jobbår i Stockholm så blev jag Limhamnsbo. Har en son som är 15år och särbo i Bjärred.

Jag är också Kommersiell chef på Gleerups. I snart 200 år har vi på Gleerups brunnit för bättre lärande genom att skapa läromedel och kurslitteratur i tryckt form eller i form av olika digitala lösningar. 

Att få driva förändring och utveckling i ett bolag som funnits sedan 1826 är ett privilegium och de senaste 10 åren har förändringstakten för Gleerups varit hög. Innan dess jobbade jag i en helt annan bransch, med marknadsföring, försäljning och affärsutveckling inom New Wave Group. 

Vad skulle du säga driver dig som ledare?

Nyfikenhet, människor, utveckling och resultat! Jag tror på att så ofta som möjligt våga ställa frågan varför, aldrig sluta utforska och prestigelöst lära av misstag. Jag tror på att förena människor och ständigt förfina processer med kunden och affären i fokus. Jag drivs av att bygga starka relationer och tillsammanskraft. Alla dessa pusselbitar är viktiga för att i slutändan kunna skapa ett bra resultat, vilket också är en av mina drivkrafter.

Var hämtar du inspiration och kraft ifrån?

Jag upptäcker gärna nya platser och resmål, mångt och mycket drivet av min inneboende nyfikenhet på andra människor och kulturer. Jag hämtar gärna inspiration och kraft från naturen – skog, berg och hav, att vara ute till fots eller på min mountainbike. Jag fyller också mina batterier genom träning i olika former, gärna styrketräning.

Vilka lärdomar har du tagit med dig från din karriärsresa?

Framgången startar inte i affärsplanen, den startar i människorna. Allt startar med människorna. Så lyssna in många perspektiv, bygg en samarbetskultur utifrån ett starkt why och massor av jäklar anamma och förlös engagemang med tydliga mål. Skratta och fira segrar mycket längs vägen!

Om du fick ge dig själv ett råd till ditt yngre jag, vilket skulle det vara då?

Det löser sig! Stanna upp och känn efter vad hjärtat och magen säger, lyssna inte bara på huvudet.  

Varför valde du att gå med i Friends of Executives VD-Nätverk?

I nätverket kände jag direkt att jag träffade en bred mångfald av kompetenta och erfarna individer som delar en genuin nyfikenhet för varandra och en öppenhet för att dela sina erfarenheter och insikter. Genom nätverket får jag tillgång till program och utbildningar som fångar samtidens behov och inspirerar till ständigt lärande och håller inte minst hög kvalitet på innehåll och arrangemang.  

Slutligen, kan du berätta något om dig själv som vi inte visste?

Jag har en skräckblandad förtjusning för tysta retreats. Att tillbringa dagar i tystnad utan mobilen, utan böcker, utan tv osv. Har du inte testat ännu så gör det! 

Tillbaka till bloggen