Medlemsporträtt: Linda Persson, VD på Malmö Arena Hotel

Linda Persson är den passionerade VD:n bakom Malmö Arena Hotel. Med nästan ett decennium i företaget och en stigande karriär inom hotell- och resebranschen, har Linda blivit en kraft att räkna med. Från hennes tidiga dagar med Disney Cruise Line till hennes nuvarande roll som ledare på Malmö Arena Hotel, erbjuder Linda insikter i vad som driver henne, var hon hämtar inspiration och den ovärderliga betydelsen av ett starkt team. 

Hej Linda Persson, vem är du?

unknown.gifJag heter Linda Persson och är VD på Malmö Arena Hotel. Jag har varit anställd i bolaget i drygt 9 år, men befordrades i april -22. 

Hotellet, som öppnade i mars 2015, är ett av flera bolag i en koncern som ägs av Percy Nilsson. Fastighetsbeståndet, ”vårt” kvarters 4 fastighetsbolag, såldes till Doxa under 2022.

Vi jobbar väldigt nära Malmö Arenas driftsbolag och är därmed Malmös mesta evenemangshotell, med 395 rum och sammanlagt runt 40 konferenslokaler, restaurang samt skybar. Utan tvekan Malmös roligaste arbetsplats!

Vad skulle du säga driver dig som ledare?
 
Framgång. Förutom att leverera en framåtlutad verksamhet med goda resultat så ser jag som min viktigaste uppgift att ge mina avdelningschefer samt all personal de förutsättningar som behövs för att kunna göra sitt bästa! Jag har förmånen att ha ett fantastiskt och kompetent team, där majoriteten har varit hos oss sedan start. Under pandemin valde vi att nyttja permitteringsstödet och inte säga upp i stort sett någon ur den fasta personalstyrkan, då vi ser teamet som en enorm tillgång! Att få se min personal  göra ett fantastiskt jobb och samtidigt ha kul – det är mitt driv!

Var hämtar du inspiration och kraft ifrån? 

Från utveckling och resultat. Från ägare, styrelse och personal. Våra gäster. Från min familj och vänner. 

Hyllie är ett otroligt livfullt och expansivt område att verka i och som styrelseordförande i Hyllie Citysamverkan har jag förmånen att få vara delaktig i att driva denna stadsdel/stadscentra framåt. Och få lära känna otroligt drivna företag och företagare i samverkan. Att dessutom få jobba nära Percy och fått höra hans vision för området och efter hand få se det växa fram – väldigt inspirerande!

Vilka lärdomar har du tagit med dig från din karriärsresa?

Jobbar man hårt för det man brinner för så ger det resultat. Min karriär har inte varit målet i sig, utan resultatet av hårt jobb inom ett område jag tycker är fantastiskt roligt och givande. Under några år var jag med och startade upp de två första skeppen i Disney Cruise Line. Det är ju inte en slump att Disney är ett framgångsrikt företag och jag har fått många lärdomar med mig att jobba för dem. Detta var 1998-2002 och redan då jobbade man hårt med jämställdhetsfrågor och personligt ledarskap, vilket imponerade på mig. Och det är frågor som jag fortfarande brinner för och sätter högt på min agenda! 

Om du fick ge dig själv ett råd till ditt yngre jag, vilket skulle det vara då?

Jag har alltid litat på mig själv och gått min egen väg, utan att fråga om lov, så att säga. Och haft kul längs vägen! Men jag hade kunnat ta för mig lite mer..

Slutligen, kan du berätta något om dig själv som vi inte visste?

Jag ser fram emot att fylla 50 år i sommar! Detta firar jag på min favoritplats, vårt sommarhus på Hasslö i Karlskrona skärgård, med min man och våra två barn. Och champagne!

Linda Persson är VD på Malmö Arena Hotel och medlem i Friends of Executives VD-Nätverk. Vill du också bli medlem i Sveriges ledande VD-Nätverk? Ansök om medlemskap här.

Tillbaka till bloggen