Därför valde Max Frank AB Friends of Executive som rekryteringspartner

I hjärtat av Malmö ligger det nordiska huvudkontoret för Max Frank AB, en del av den tyska koncernen Max Frank gruppen, känd inom betongkomplementsbranschen. Företaget genomgick en rekryteringsprocess med hjälp av Friends of Executive. "Vi har haft en rekryteringsprocess med Friends of Executive och avslutat den på ett väldigt positivt sätt," förklarar Mattias Rosner, VD för Max Frank AB.

Enligt Mattias valde de att samarbeta med Friends of Executive på grund av deras proffsiga upplägg. "Vi kände att Friends of Executive förstod vad vi var ute efter. Kontakten var personlig, och vi kände oss sedda som kunder," tillägger han.

Mattias lyfter särskilt fram hur den genomtänkta och strukturerade rekryteringsprocessen gjorde att de kände sig prioriterade som kund. "Vi upplevde rekryteringsprocessen som väldigt strukturerad och planerad med återkoppling i varje steg. Våra behov och frågor var ständigt i fokus för Friends of Executive. Deras förmåga att analysera svaren och ställa frågor som vi inte hade tänkt på själva var imponerande."

När det kom till urvalet av kandidater, beskriver Mattias det som väldigt genomarbetat. Inte bara presenterade Friends of Executive kandidater som matchade företagets behov, men Max Frank blev även introducerade till några "wild cards" som utmanade företagets initiala förväntningar. "När vi väl hittade fram till en kandidat hade vi verkligen hittat det vi sökte. Vi hade tittat brett på processen och var inte bara enkelspåriga från början," berättar han.

Mattias ville särskilt uppmärksamma den noggrannhet och tid som lades på att tolka svaren från kandidaterna. "Samarbetet med Friends of Executive, och speciellt med Per Söderström (Executive Advisor & Recruiter på Friends of Executive, reds anm.), har varit enastående. Per har varit närvarande i processen, alltid återkopplat, och gav oss en stark känsla av trygghet genom hela rekryteringsprocessen."

Så vad tar Max Frank AB med sig från detta framgångsrika samarbete? "En känsla av väldig trygghet i rekryteringen," avslutar Mattias med ett leende. "Vi känner att processen var väl genomarbetad, vi fick proffsigt stöd och en lyhörd partner i Per. Vi har en stark känsla av trygghet i att vi har valt rätt."

Rekrytering för Max Frank genomfördes 2021.

Tillbaka till bloggen