Medlemsporträtt: Daniel Persson, VD Minc

Möt Daniel, den ambitiösa VD:n för Minc, Malmös pulserande Startuphus. Med en outtröttlig drivkraft att förbättra och en djup tro på tillit och självledarskap, leder han en verksamhet i ständig rörelse. I denna intervju delar Daniel med sig av utmaningarna, framtidens projekt och varför han valde att bli en del av Friends of Executive.

Hej Daniel, berätta lite om dig själv!

Jag är sedan lite mer än ett år VD på Minc, Malmös Startuphus. Jag försöker vara en person med höga ambitioner och stark drivkraft att gå framåt var jag än befinner mig. Jag vill bli så bra jag kan på allt jag gör och försöker göra allt för att jag och mitt team har förutsättningar att göra så bra ifrån oss som möjligt där tillit och självledarskap är centralt i min ambition att fortsätta Mincs utvecklingsresa.

Vilken är den största utmaningen i att driva Malmös startup hus?

Att det finns oändliga affärsmöjligheter, innovativa lösningar som vi ännu har att stötta, stora lokala behov av arbetstillfällen och attraktionskraft, och globala utmaningar att lösa men tyvärr har Minc begränsade resurser.

Vilken är den största utmaningen för dig personligen i din yrkesroll?

Att tillsammans med mina kollegor hitta rätt balans av att vara ett stöd och ge riktning utan att inskränka handlingsfriheten, skapa förutsättningar för individuellt ansvar och att hinna med både det administrativa, operativa, taktiska och strategiska arbetet och samtidigt hinna nätverka och utveckla systemet och nya affärsområden tillsammans med både näringsliv och andra tillväxtsupporters - oron för att vara sysslolös är inte speciellt stor.

Vilka projekt ser du fram emot 2023? 

Dels Mincs 20-årsfirande som går av stapeln under våren, och sen har jag stora förhoppningar på att Malmö Stads möjligheter att etablera ett startup district blir verklighet, det skulle bli ett otroligt lyft för Malmö som entreprenörs- och startup stad och självfallet innebära ett inspirerande uppdrag för Minc.

Har du någon favoritpodd som du kan rekommendera?

Det går i vågor men just nu Lenny’s Podcast (som intervjuar produktledare och tillväxtexperter och diskuterar konkreta och taktiska råd för att bygga, lansera och utveckla sin egen produkt red. anm.)

Hur kommer det sig att du valde att gå med i Friends of Executive?

Dels för ett bra och relevant programinnehåll med många skickliga föreläsare men givetvis för den kompetens och erfarenhet som ryms bland medlemmarna, ett väldigt bra nätverk med mycket möjligheter till råd, stöd och erfarenhetsutbyte.

Vill du också gå med i Friends of Executives VD-Nätverk? Ansök om medlemskap här.

Tillbaka till bloggen