Medlemsporträtt: Marie Bengtsson, CEO Advenica

Träffa Marie, VD för Advenica sedan 2019, med en passion för att skapa förändring och påverka i en miljö präglad av starka värderingar. Med en bakgrund som spänner över två decennier inom ekonomiledning och en karriär i cybersäkerhetsbranschen långt innan dess popularitet sköt i höjden, delar Marie med sig av sina insikter, utmaningar och framgångsdefinition. Följ med på en resa genom hennes karriär, från de första dagarna på Advenica till hennes visioner för framtiden.

Hej Marie, vem är du?

Jag har varit VD för Advenica sedan 2019 och innan dess har jag haft olika CFO/ekonomichefs roller i nästan 20 år. Gillar när det är förändringar och när jag kan vara med och påverka tillsammans med andra. Allra viktigast för mig är att kunna verka i en miljö med goda värderingar och där man bryr sig om människan, för då tror jag också att man kan uppnå bästa resultat.

Advenica skyddar den information som är allra viktigast för ett bolag eller ett land genom våra cybersäkerhets-lösningar. Vi har 30 års erfarenhet av att utveckla krypteringsprodukter som skyddar det som är hemligt på en nationell nivå. Vi har också egenutvecklade segmenterings produkter inom nätverkssäkerhet, såsom dioder. Vi är idag ca 100 personer som jobbar på Advenica vars huvudkontor är i Malmö.

Hur hamnade du i branschen? 

Det var för att jag fick frågan att söka ett jobb på Advenica som CFO 2014 och då var cybersäkerhet långt ifrån så populärt idag!

Det som skiljde Advenica mot andra arbetsplatser var att det fanns en stor skara kollegor som verkligen brydde sig om att göra skillnad inom detta område. Det var utmanande eftersom efterfrågan kom egentligen bara från Försvarsmakten eftersom de förstod vikten av att kunna skydda sin information. Det har tagit oss några år extra att kunna nå ut såsom vi kan idag! Vi nog kan vara överens om att vi har en hotbild idag som man måste ta på allvar!

Om du skulle utveckla en app, vilken skulle du utveckla då?


Tror inte jag skulle utveckla en app…eller så skulle det vara en app om hur du ska kunna vara ditt bästa jag i en turbulent omvärld…

Vad är framgång för dig?


Svår fråga! 
Se vår organisation leverera värde till kunder men även till våra kollegor och till andra intressenter som vi har samarbete med. Frihet, att följa mina värderingar och val och en välmående familj.

Finns det något du skulle du vilja säga till ditt 15-åriga jag?


Förstärka att tro på dig själv och välj din egen väg!

Varför gick du med i Friends of Executives nätverk?


För att jag kände ett behov att träffa andra i liknande position där man kan dela erfarenheter men även bara att få vara och bli inspirerad och komma tillbaka med nya idéer.

Vill du också gå med i Friends of Executives VD-Nätverk? Anmäl ditt intresse här.

 

Tillbaka till bloggen